Leksaker för tjejer

Leksaker är någonting de flesta växer upp med och vi har alla ett starkt minne av den där favoritleksaken. Oftast kan en leksak förknippas med ett särskilt årtionde eller period i ens liv. En leksak som kan förknippas med många årtionden är dockan Barbie.

Denna populära docka fyllde precis hela 50 år och har varit en del av många flickors uppväxt. Att äga en Barbiedocka har blivit lika självklart som att gå till skolan eller ha sommarlov. Till skillnad från många andra dockor stack Barbie Roberts, som är hennes fullständiga namn, ut ur mängden. Den föreställde ingen baby som man skulle mata och byta blöjor på. Nej, Barbie var en ny modern docka som förknippades med mode, smink och skönhet. Barbie skulle också komma att få vänner, syskon och en pojkvän. Hennes fyra systrar är följande: Skipper, som är tonåring och gillar att ha kul. Stacie, som gärna är ute och leker med sina vänner Janet och Lila. Shelly, som hon kallas för i Sverige, är 3-6 år. Sist kommer minstingen Krissy som är Barbies yngsta syster. Barbie har även en lillebror som heter Todd.

Barbies bästa vänner är Teresa, Midge och Christie. Teresa är brunhårig, Midge rödhårig och Christie har svart hår. Och sist, men absolut inte minst kommer Barbies pojkvän Ken Carson, som också har en bror som heter Tommy. Ken finns både som blond och mörkhårig. Det finns även en kille som brukas förväxlas med Ken, nämligen Alan. Han är pojkvän till Barbies bästis Midge. År 2002 dumpade Barbie Ken, och en ny kille kom in i hennes liv, nämligen Blain. Men efter 6 år tröttnade Barbie på Blair, och tog tillbaka Ken Carson som sin pojkvän.

Det råder inga tvivel om att Barbie kommer att leva vidare lång tid framöver. Hon är den mest välkända dockan i hela världen. Vem vet? Kanske kommer hennes familj bli ännu större än vad den redan är.

RSS 2.0