Knasigt med fordonsdekor?

Min käre far har konstigt nog alltid haft lite knasiga idéer för sig, och då menar jag inte i den bemärkelsen att han är knasiga i bollen. Nej, när jag säger detta så syftar jag främst på det tämligen udda intresse han verkar ha för olika saker och ting.

Man kan väl helt enkelt säga att detta varierar från vecka till vecka, och kanske är det just också det som gör att allting blir så väldigt lustigt. Man kan utan tvekan påstå att han gillar att starta upp nya projekt. Den ena veckan kan han alltså sitta och pyssla med sin fordonsdekor, medan han den andra dagen kan sitta och knåpa ihop små segelbåtar.

Det råder alltså ingen tvekan om att denna man har många olika intressen inom många olika områden. Men å andra sidan, vem sa att det var olagligt? Inte den svenska lagboken i alla fall.
Men även om min käre far är lite sådär knasig och konstigt ibland, så kommer det ju aldrig spela någon roll för nig.

Faktum är att jag kanske själv en dag sitter där och ägnar mig åt fordonsdekor och undrar varför jag inte gjort detta tidigare?

Samla på klockor

Att samla på något är en företeelse som säkert de flesta av oss någon gång gjort i sitt liv, och man kan väl konstatera att de flesta samlingarna startades redan när man bara var fem år gammal.

För visst minns vi väl alla den där första samlingen vi hade i vårt rum i den där lådan. För tjejer så handlade det trolgtivis om suddgummin, bokmärken eller klistermärken. Detta medan killarna brukade samla på hockeykort, pennor eller kanske till och med pennor. Man kan alltså utan tvekan konstatera att när det kom till samla på prylar så var det inte särskilt mycket genusperspektiv.

Men desto äldre man blev desto nyare och mer spännande prylar fanns det att samla på. Vissa var förknippade med den trend som varade i några månader, medan andra var lite mer knutna till en viss ålder.

Min första seriösa samling var av klockor, och jag tror utan tvekan att jag ägde säkert ett tjugotal klockor på den tiden. Och detta är faktiskt den enda av alla samlingar genom åren som jag faktiskt har kvar än idag, och som även är utökad av lite mer modernare och dyrare klockor.

Koppla av i ett badkar

I dagens stressiga samhälle så har det kommit att bli allt viktigare att ha han dom sin kropp och själv. Något som vi faktiskt inte alls verkade bry oss om för bara tio år sedan, utan då var det i princip bara att tuta och köra tills man hamnar längst ner på botten. Något som de flesta i dagens samhälle som tur är försöker undvika till max.

Och det finns en hel del olika sätt at undvika detta på, allt ifrån träning till olika dieter. Men förutom dess två självklara bitarna så finns det en hel del andra saker som gör att vi kan slappna av och koppla av lite mer i vår vardag.

Vem tackar exempelvis nej till ett varmt bad när man kommer hem ifrån en stressig dag på kontoret? Detta kan nämligen göra under för kroppen, att bara ligga där en halvtimme och koppla av till hundra procent. Tänd lite ljus och drick något gott. Badkar är utan tvekan underskattade på många sätt. Du kommer att inse hur mycket lugnar och avslappnad man blir i kroppen.

Och gillar man inte just långa bad, så kan man ju alltid ge den eminenta spikmattan en chans. Lägg dig på sängen och bara låt spikarna få din kropp att slappna av på bästa möjliga sätt. Du kommer att inse att även en sådan konstig sak som en spikmatta kan göra mycket för kropp och själ. Så alla ni stressade där ute, gå ut och leta efter något som får just er att koppla av lite extra.

Repa för att lyckas som stjärna

Att lyckas inom musikvärlden är inte alltid det lättaste, särskilt inte när man är ny på marknaden och inte ha någon erfarenhet överhuvudtaget. Och just därför så gäller det att stålsätta sig på allra bästa sätt i en sådan här situation. För som vi alla vet så byggdes ju inte Rom på en dag direkt, och inte heller görs en musikkarriär det.

Så det enda man kan göra är att hålla alla tentakler ute så ofta så möjligt, och vara så målinriktad så möjligt. Spendera så många timmar så möjligt i en inspelningsstudio och öva, öva, öva. Man kan aldrig öva för mycket med sitt band, och det gäller att vara hundra procents säker på att ens band alltid låter bra.

För faktum är att den musiken man själv gör, ska man ju också själv kunna tänka sig att lyssna på. Är man inte stolt och kan stå för det man gör, ja då kommer man troligtvis aldrig att lyckas inom musikbranschen och bli en stor kändis i framtiden.

Så till alla er där ute som drömmer om en karriär inom musikens värld, ge inte upp utan fortsätt att kämpa. För helt plötsligt en dag så är det kanske just din tur att ställa sig på scenen.

RSS 2.0