Vinet genom tiderna

Vin är någonting som funnits i alla tider, och faktum är att man drack det redan på romarnas tid. Kanske ganska så otippat om man funderar på att vi fortfarande dricker denna dryck än i dag. Men kanske är det just därför som denna dryck har hållit i sig så länge, just eftersom man drack den redan på romartiden. För om romarna gillade denna dryck så skulle väl ändå resten av världen också komma att gilla den?

Och visst är det precis så det har blivit? För i dag så har bara ämnet vin blivit oerhört populärt. Det har nästan blivit så populärt att man kan studera det på olika skolor och universitet. Vinsajter som Wineworld och andra forum gör det till och med möjligt för alla oss Svensson att lära oss lite mer om den mytomspunna dryck.

Man kan alltså helt enkelt säga att vi har Internet att tack för alla de där extrakunskaperna som många av oss besitter. Oavsett om det nu handlar om vin eller andra kulturella företeelser. För handen på hjärtat, vists skulle vi hellre sätta os framföra datorn och söka lite information än att besöka närmaste bibliotek? Och även om det känns lite trist, så är det ju inte hela världen. För så här fungerar vårt moderna samhälle i dag och det är ju faktiskt ganska fantastisk när man tänker efter.

RSS 2.0