Starta webshop

Har du tänkt starta en webshop? Grattis, då har du mycket roligt att se fram emot! Men också en hel del svåra frågor att ta ställning till. Se till att du inte rusar iväg att startar en webshop förrän du har svar på alla dessa frågor, så slipper du problem i framtiden. Vad är det då man bör tänka ut innan man startar en webbshop? Jo, exempelvis måste du bestämma dig för leveranser, betalningslösningar, hur du ska få kunder till sajten och så vidare.

Sätt en vettig budget för din webbutik och se till att hålla dig till denna. Använd gärna Magento, som är väl beprövat. Lägg upp en marknadsplan som är rimlig att följa, både med ett övergripande mål och flera delmål som ska ta dig dit. Här är det viktigt att du är så noggrann som möjligt, slarva inte och tro att det ska lösa sig! Var inte för positiv, fler än en person har överskattat sitt kundunderlag eller säljkraft och därmed stupat långt innan mållinjen. Ta råd av andra utomstående personer och gör marknadsundersökningar – kommer din produkt att fungera? Kom ihåg att det är lätt att bli hemmablind!

Räkna på olika kostnader knutna till e-butiken: vad kommer leverans att kosta? Vad kommer de olika betalningslösningarna att kosta? Kom ihåg att du med största sannolikhet kommer att behöva driva internetbutiken ett tag utan att få några intäkter, alltså tills folk har hittat dit. Har du budget för det? Och hur ska du göra med marknadsföring? Ska du chansa och hoppas att folk hittar till dig genom att söka på google, eller ska du smälla på ordentligt och ha marknadsföringskampanjer, reklamer och sökmotoroptimerade sidor? Själva marknadsföringen är det enormt viktigt att du har bestämt strategi för, då din kundkrets kommer att stå och falla på denna. Lycka till med uppstarten av din nya webshop!

Sätt färg på tillvaron

Det absolut bästa med sommaren är enligt mig själv det faktum att man kan ha på sig roligare kläder. Som bekant innebär ju nämligen både hösten och vintern att man måste ha på sig en tjock jacka, mössa, vantar, halsduk och allmänt tjocka kläder.

Av någon anledning så har det också blivit som så att dessa mörka årstider också har inneburit att vi automatiskt klär oss i mörka kläder. Ett kanske ganska naturligt inslag, men personligen så tycker jag inte om detta tämligen mörka fenomen. Det är ju hur trist som helst när alla vandrar omkring som om de skulle direkt till en begravning. Borde det egentligen inte vara tvärtom? Att vi istället borde klä oss så färgglatt så möjligt, allt för att ljusa upp den mörka perioden man befinner sig i.

Själv struntar jag totalt i vad alla andra tycker och tänker. Själv älskar jag färg och ränner glatt runt i knallröda gummistövlar. Detta kombineras gärna med en härligt gul kappa med färgglada detaljer. Myten att man blir gladare av färg stämmer, det är jag ett levande exempel på. Självklart så är det inte rimligt att sätta på sig ett par somriga sandaler mitt i vintern, men man skulle ju utan tvekan kunna glida in i ett par härliga Crocs i färgen limegrön.

Det vi människor borde lära oss är att strunta i vad andra tycker och istället bara gör vad man själv tycker känns bra. Jag gillar mina gula gummistövlar och tänker därför använda dom när jag vill, hur jag vill. Ett tankesätt som jag tror att fler människor skulle må bra av att använda sig av. För visst håller ni väl egentligen med mig innerst inne? Vem vill egentligen tacka nej till att glida runt i ett par granna gummistövlar dagarna i enda? Inte jag i alla fall.

RSS 2.0