Foton från semestern

Förra veckan var jag på semester med min bästa kompis och det var verkligen oerhört roligt. Vi åkte till Kanarieöarna, och det här var precis innan vårsolen gjorde entré i Stockholm.
Där var det oväntat varmt i vattnet, så vi köpte den där sortens engångskamera som man kan ta foton under vattnet med. Bilderna blev så roliga, vissa av dem ser helt hysteriska ut. Andra blev faktiskt oväntat vackra, vi ser nästan lite sjöjungfrulika ut. Ibland är fotoframkallning så kul, och något man kan gå och se fram emot i flera dagar.

Våra föräldrar och syskon tycker förstås också att det är väldigt kul att se korten från vår semester och se att vi hade det bra. Jag kommer spara de där fotona så länge jag lever, för att minnas hur kul vi hade och hur nära vänner vi var. Nu hoppas och antar jag att vi alltid kommer att vara så goda vänner, men det är något visst med all den här tiden och friheten vi har nu som unga.

Jag kan verkligen rekommendera Kanarieöarna för övrigt, det var så varmt, skönt och roligt där. Maten var god, och det var inte särskilt dyrt. Vi pratar om att åka tillbaka redan om några månader!

Nätauktioner allt populärare

Som de flesta säkert vet så finns det en hel del fördelar med Internet och alla möjligheter som det erbjuder. Det hela började med att man kunde söka information via datorn, men i dag så innebär Internet så mycket mer.

Idag så finns det allt ifrån nätauktioner till webbshoppar, och detta är bara två exempel av säkert tusentals olika aspekter som Internet fört med sig med åren. Men faktum är ju att de flesta av oss som lever i dagens samhälle faktiskt inte ens kan föreställa sig en tillvaro utan Internet och dess fördelar.

För hur skulle egentligen vår tillvaro då ha sett ut? Det är ju nästan omöjligt att säga. Även om många av oss säkerligen inte har växt upp med Internet sedan födseln, så har man helt enkelt vant sig vid tanken att det alltid finns där. Så vi får nog helt enkelt fortsätta att vara tacksamma för vad Internet har fört med sig och för en gångs skull konstatera att det inte var bättre förr.

Få till hemmet med rätt belysning

Att hitta rätt belysning till sitt hem är inte alltid det lättaste. I alla fall om man sysslar mycket med inredning och är intresserad av hur ens hem framstår. För faktum är att just ljussättningen och all belysning i hemmet är mycket viktigare än vad många verkar tror.

Har man lamporna placerade på rätt ställe i sitt hem så kan det bli en mycket bättre känsla än om man väljer att inte alls bry sig om det. Nu kanske många av er tycker att detta låter både jobbigt och stressigt på många sätt.

Nu ska man behöva tänka på ytterliggare en grej i ens hem, menar ni. Men det behöver ju faktiskt inte ta så mycket extra energi av er tid. För faktum är att de flesta ju lägger ner mycket tid på inredningen och på vilken soffa man ska ha. Och ljussättningen tillhör ju faktiskt inredningen till stora delar.

Så nästa gång ni ska inreda eller göra om i ert hem, ta er en extra funderare kring ljussättningen. En spotlight här och där kanske ger ert boende den där lilla extra touchen.

Hund eller kattmänniska?

Hundar i all ära, men av någon anledning så har jag alltid varit en kattmänniska. Inte just för at jag inte gillar hundar, för konstigt nog så har båda mina föräldrar växt upp med hundar och kan mycket om dom.

Kanske är det mest på grund av att vår familj faktiskt inte har haft en egen hund, utan vi valde att istället skaffa en lite kattunge. Inte egentligen för att vi ville det, men på grund av att mina föräldrar menade på att ingen i familjen kommer att ta sitt ansvar. Och när man talar om ansvar och hundar så menar man alla dagliga promenader som ska avverkas. Och inte nog med det, hundar måste få mycket motion och underhållning.

Katter däremot, dom behöver inte mer än att få mat och släppas ut i naturen när de vill. Mer än så behöver man inte göra som kattägare. Och detta är faktiskt anledningen till att jag har kommit att bli en kattmänniska genom åren. Det har hel enkelt växt fram sakta men säkert. Men trots detta så älskar jag fortfarande hundar och allt som har att göra med dem.

RSS 2.0