Carpe Diem

Att festa till det lite vardagen är något som vi alla borde göra lite oftare. För visst är det väl ändå så att vi alla går runt och sparar på saker tills "särskilda tillfällen". Den där vinflaskan måste vi spara till ett finare tillfälle, eller de där tallrikarna äter vi bara ur när det är nyårsafton. Så här låter argumenten dagarna ut och helt plötsligt så står vi där helt handfallna och lagom snopna. Den där fina flaskan vin kanske gick sönder och de där fina tallrikarna har fortfarande aldrig använts.
Detta illustrerar i många avseenden hur vi människor väljer att leva våra liv, och inte är det i nuet i alla fall. Istället lever i våra lov framlänges i hopp om att framtiden ska bli fylld av både lycka och glädje. Vi vill ju dricka det där fina vinet i framtiden, vid ett lyckligt tillfälle. Men varför kan vi inte istället fira den där lyckliga stunden just nu och här. Där vi befinner oss i dag.
Livet pågår ju nu i denna stund, och inte i framtiden. Att inte leva i nuet är som att trampa sig själv på tårna. För vi vet ju alla innerst inne att redan i morgon så kan detta liv vara över. Redan om om två timmar finns det en risk att livet kan ta slut, och det är en risk vi måste leva med. Och just därför så borde fler och fler anamma det sannerligen klyschiga uttrycket "Carpe Diem". För visst är det väl ändå det vi alla bara vill göra egentligen? Fånga dagen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0